روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی چگونه است؟

از روانشناسی رنگ ها چه می دانید؟ یکی از موضوعاتی که در روانشناسی همواره مورد استقبال قرار می‌گیرد شناخت شخصیت و ویژگی‌ های اخلاقی بر اساس رنگ ها است. همه ما در زندگی به بعضی از رنگ‌ ها علاقه بیشتری نشان می‌دهیم و بیشتر در نوع لباس و محیط اطراف خود از آنان استفاده می‌کنیم.

رنگ ها هرکدام نشان دهنده چیزی‌ هایی هستند که از درون ما نشات می‌گیرد و می‌توانند مربوط به ناخودآگاه ذهن ما باشند. در کنار این مسئله رنگ ها بر زندگی روزمره افراد تاثیر بسزایی دارند و در حوزه درمان نیز برای درمان بیماری ها و اختلالات روانی به کار می‌روند چرا که باعث ایجاد روحیه مثبت در بیماران می‌شود. در ادامه مقاله در وب سایت ترمووود به  روانشناسی و فواید هر کدام از رنگ ها می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.

اهمیت روانشناسی رنگ در تبلیغات

رنگ شاخه‌ای از روانشناسی است که هدف آن نشان دادن تاثیر رنگ ها بر تصمیم‌گیری‌ های روزانه است مانند روانشناسی شکل.

رنگ‌ ها دارای قدرت هستند شما می‌توانید از قدرت رنگ‌ ها در برند سازی خود یا کسب‌ و کار استفاده کنید. لوگو و هویت بصری یک برند شامل چندین نشانگر تصویری مانند شکل‌ها، نمادها، شماره و کلمات است. اما جزء بصری اصلی که مردم بیشتر از همه به خاطر می‌سپارند، رنگ است. در حقیقت، رنگ شناخت برند را تا ۸۰٪ افزایش می‌دهد.

رنگ‌ ها می‌توانند بر احساس مشتری در هنگام نگاه کردن به هویت بصری یک برند تأثیرگذار باشد و در بین گروه بزرگی از برند ها به یادماندنی در خاطرشان بماند.

روانشناسی رنگ در دکوراسیون

چه طراح باشید و چه صاحب یک کسب‌ و کار، دانستن معانی رنگ و نماد ها مفید است تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید. اگر رنگی را به معنای آرامش برای لوگوی تجاری یک کسب‌ و کار با موضوع ورزش‌ های سخت و شدید انتخاب کنید، ممکن است پیام اشتباهی را به مخاطب خود القا کنید.

اثرات رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی چیست؟

رنگ‌ ها علاوه بر زیبایی ظاهری می‌توانند در تنظیم نور خانه نیز مؤثر واقع شوند. اگر از رنگ‌ های تیره استفاده کنیم، محیط داخلی تیره‌تر به نظر می‌رسد؛ این در حالی است که رنگ‌ های روشن باعث افزایش روشنایی می‌شوند. یکی از دلایل این امر موضوع بازتاب است. رنگ‌ های تیره نور را به خود جذب می‌کنند اما رنگ‌ های روشن قادر هستند نور را انعکاس دهند و سبب بازتاب آن شوند. نور بازتاب شده در دکوراسیون داخلی جریان دارد و پرتو های بیشتری از آن به چشم‌ های ما می‌رسد، به همین خاطر محیطی با رنگ‌ های روشن، از محیطی با رنگ‌ های تیره روشن‌تر به نظر می‌رسد. شما می توانید برای جزئیات بیشتر به مطلب زیباسازی دکوراسیون منزل کلیک کنید.

روانشناسی رنگ در معماری

یک فرد هم به لحاظ فردی و هم جهانی توسط رنگ‌ ها در یک محیط تحت تأثیر قرار‌ می‌گیرد.  عواملی چون سن، جنسیت، سلیقه شخصی، فرهنگ، آب و هوا و حتی گاهی تقلید (مد) در تعیین رنگ اتاق موثرند. با ترکیب رنگ های ترمووود مختلف می توانید به رنگ دکور اتاق دلخواهتان برسید. انتخاب رنگ دشوار است اما برای داشتن خانه ای زیبا، لازم نیست نگران روند رنگ آمیزی آن باشید.

قرمز

رنگ قرمز جهت رنگ آمیزی فضای اتاق پذیرایی و نشیمن مناسب است. قرمز سبب ایجاد هیجان و تحریک گفتگو در افراد می گردد. این رنگ به هیچ عنوان برای اتاق خواب توصیه نمی شود. مشاهده قرمز در عین حال اشتها را نیز زیاد می کند. اگر دقت کرده باشید می بینید که در بسیاری از رستوران ها از این رنگ استفاده می کنند. بنابراین بهترین گزینه برای رنگ کردن اتاق غذاخوری است.

روانشناسی رنگ قرمز در دکوراسیون

مراقب ترکیب رنگی قرمز و سایه روشن های آن باشید. قرمز کمرنگ معمولاً واکنش ها منفی را در افراد ایجاد می کند، و تابلوهای اخطار هم این رنگی هستند. پس سعی کنید تا جایی که می توانید از قرمز پر رنگ استفاده کنید.

زرد

زرد رنگ آفتاب، رنگی شادی آفرین و نشاط بخش است. این رنگ، برای رنگ آمیزی اتاق غذاخوری، آشپزخانه و حمام مناسب می باشد. مطالعات علمی نشان می دهد: نوزادان در اتاق زرد رنگ، گریه و بی تابی بیشتری از خود نشان می دهند.

آبی

آبی را باید یک رنگ معنوی دانست چون باعث ایجاد آرامش، صلح، اعتماد، بهره وری، منطق می شود. آبی از رنگ هایی است در طراحی اتاق خواب‌ ها بسیار استفاده می‌شود. همچنین این رنگ باعث کاهش اشتها و القاء کننده امنیت می باشد. افرادی که به رنگ آبی علاقه مند هستند، به صداقت و وفاداری بسیار اهمیت می‌دهند و به دنبال ایجاد نظم در زندگی خود هستند. این افراد وظیفه شناس و مسئولیت پذیرند و به طور کلی درونگرایی بالاتری دارند. این رنگ برای بی خوابی، فشار خون بالا و جهت کاهش حساسیت به درد مفید است. استفاده زیاد از حد از رنگ آبی باعث ایجاد سردی، یاس و ناامیدی می‌شود.

سبز

رنگ سبز، رنگ طبیعت دارای خاصیتی مشابه رنگ آبی می باشد. استفاده از این رنگ در اتاق نشیمن حس راحتی و آسایش ایجاد می کند. در فضاهایی که نیاز به استراحت و تمرکز است رنگ سبز کاربرد دارد. مانند اتاق خواب، تالارهای سخنرانی و… به رنگ سبزی که دو واحد زرد و یک واحد آبی داشته باشد، سبز زرد می گویند که بهترین رنگ برای اتاق مطالعه و کتابخانه است. اگر دقت کرده باشید می بینید که در اتاق عمل از این رنگ استفاده می کنند.روانشناسی رنگ بنفش

بنفش

بنفش تیره، رنگی سنگین و تصنعی می باشد که کاربرد این رنگ به تنهایی در فضای اتاق، احساس ناخشنودی را در فرد ایجاد می کند. بنفش کمرنگ، رنگی ست مناسب جهت رنگ آمیزی اتاق خواب شما.. این رنگ از ترکیب رنگ قرمز و آبی حاصل می شود، به همین علت خاصیتی مابین رنگ قرمز و آبی دارد.

نارنجی

نارنجی، رنگ هیجان، اشتیاق و انرژی می باشد که به هیچ عنوان جهت رنگ آمیزی اتاق خواب و نشیمن شما مناسب نیست. از نارنجی و خاصیت انرژی زایی آن می توانید در اتاق ورزش خود بهره ببرید. این رنگ در تخلیه انرژی، به شما بسیار کمک می کند. کاربرد مناسب آن در معماری، استفاده در راهرو هاست تا حس تحرک را القا کند و افراد در راهرو ها سریع تر حرکت کنند. فضای رستوران ها هم با رنگ نارنجی اشتها برانگیز تر می شود. نارنجی در مجاورت رنگ قرمز بالاترین درجه گرما را القا می کند.

رنگ های خنثی (مشکی، خاکستری، سفید و …)

رنگ های خنثی اغلب به عنوان رنگ پایه (زمینه) به کار می روند. این رنگ ها در دکوراسیون خانه کارایی چشم گیری دارند. ویژگی اصلی رنگ های خنثی، انعطاف پذیری بالا آنهاست. رنگ های خنثی می توانند در کنار همه ی رنگ ها ( رنگ های گرم و سرد) حضور یابند و محیطی دلنشین و زیبا بیافرینند.

مشکی، جهت نمایان تر نمودن جزییات کار، انتخاب مناسبی ست. برخی متخصصان طراحی داخلی معتقدند، هر اتاقی در خانه شما، به استفاده از رنگ مشکی به عنوان رنگ زمینه، جهت نمایان ساختن سایر رنگ ها نیاز دارد.

روانشناسی رنگ

رنگ سقف و دیوار

سقف، یکی از شش سطح تشکیل دهنده فضای اتاق شماست. اغلب از رنگ سفید برای رنگ آمیزی سقف استفاده می شود. در حقیقت، سفید بهترین انتخاب برای رنگ آمیزی سقف اتاق می باشد.

نکته: لازم است رنگی که برای سقف استفاده می کنید روشن تر از رنگ دیوارها و کف اتاق باشد. هم چنین استفاده از رنگ تیره در اتاق موجب می شود تا فضای اتاق شما کوچک تر به نظر آید.

نکاتی در خصوص کاربرد رنگ ها در طراحی داخلی

 رنگ ها می تواند فاکتور مهمی هم در فضای داخلی و هم در فضای خارجی خانه ها به شمار رود. به عنوان مثال اگر قصد فروش خانه خود را دارید یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای جذب مشتری بیشتری انجام دهید رنگ کردن است. رنگ سفید یکی از گزینه هایی است که با انتخاب آن می توانید امید بیشتری به سریع تر فروش رفتن خانه خود داشته باشید. به خاطر داشته باشید که انتخاب رنگ در خانه، موضوعی کاملا سلیقه ای و شخصی ست. شما اولین فردی خواهید بود که در خانه خودتان بیشترین زمان از اوقات شبانه روز را سپری خواهید کرد، پس اکنون که با خاصیت رنگ های مختلف آشنایی بیشتری پیدا کرده اید، با اطمینان بیشتری رنگ مورد علاقه خود، اعضای خانواده و دوستانتان را انتخاب نمایید.

پارس چوب نمایندگی فروش ترموود در ایران می باشد که تمامی محصولات خود را از جمله چوب ترمووود  برای نمای داخلی ساختمان به بالاترین کیفیت و قیمت مقرون به صرفه به بازار ارائه می دهد. شما عزیزان می توانید هم اکنون برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با کارشناسان ما در تماس باشید.

02140336382

02140335181

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید

[kkratings]

جدیدترین مقالات

تماس با ما

جستجو در مقالات