انواع کفپوش چوبی

انواع کفپوش چوبی

برای بسیاری کفپوش چوبی یکی از بهترین و مجلل‌ترین انواع کفپوش برای خانه است، چراکه نه تنها گرما، راحتی، زیبایی و ظرافت با خود به همراه دارد، بلکه ثابت شده است که یک سرمایه‌گذاری بادوام نیز بوده که می‌تواند سال‌ها ماندگاری داشته باشد. با این حال، اگرچه سرمایه‌گذاری روی کف‌پوش‌هایی که ظاهری زیبا دارند، آسان است، اما تصمیم‌گیری اینکه کدام یک برای خانه مناسب است، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.

کفپوش‌های چوبی انواع مختلفی دارند، از لمینت مقرون به صرفه گرفته تا چوب سخت. با این حال، اگر به دنبال خرید و سرمایه گذاری در یک محصول بادوام هستید باید قبل از خرید این محصول تحقیقات لازم را به عمل آورید. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع کفپوش آشنا کنیم تا انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشید:

انواع کفپوش چوبی
انواع کفپوش چوبی

کفپوش‌های چوبی چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، کفپوش‌های چوبی عمدتاً از چوب، ترجیحا گونه‌های چوب سخت استرالیایی ساخته می‌شوند. در میان این مجموعه از درختان سخت چوب استرالیا می‌توان به بلوط اروپایی، بلوط تاسمانی، چوب ماهون، ساج، گردو، زبان گنجشک، توس و افرا اشاره کرد.

انواع کفپوش بر اساس جنس

همانطور که اشاره شد کفپوش‌های  چوبی به دلیل زیبایی و مقاومت بالایی که دارند به عنوان یک محصول پرطرفدار برای دکوراسیون داخلی شناخته می‌شوند. این محصولات در حال حاضر در جنس‌های مختلف و هزینه‌های  متفاوت در دسترس هستند. از انواع کفپوش چوبی از نظر جنس چوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کفپوش چوبی ترمووود

برای ساخت چوب ترمو خواص الوار را از طریق حرارت دادن کنترل شده افزایش می‌دهند. این فرآیند شامل قرار دادن چوب در معرض دمای بالا (تقریباً 215 درجه سانتیگراد) است.

در طی این عملیات حرارتی، چندین تغییر شیمیایی و فیزیکی در چوب رخ می‌دهد و همه سلولزها، که قندهای درون دیواره سلولی هستند، تجزیه می‌شوند و توانایی چوب برای جذب رطوبت را کاهش می‌دهند. این امر به طور قابل توجهی رطوبت چوب یا تمایل آن به جذب آب را کاهش می‌دهد که به نوبه خود پایداری ابعادی و مقاومت آن در برابر پوسیدگی را بهبود می‌بخشد.

انواع کفپوش چوبی
انواع کفپوش چوبی

کفپوش چوب گردو

افرادی که به دنبال زیبایی منحصر به فرد و کیفیت بالا برای انتخاب کفپوش هستند بی‌درنگ کفپوش‌‌های چوب گردو را انتخاب می‌کنند. این نوع کفپوش‌ها باعث ایجاد گرمی فضا می‌شوند اما به دلیل قیمت بالایی که دارند ممکن است به انتخاب نهایی نرسند.

کفپوش چوب روسی

اگر می‌خواهید فضای زیبا طبیعی و گرم داشته باشید انتخاب چوب روسی برای کفپوش می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد . این نوع چوب از مقاومت و عمر بالایی نیز برخوردار است. 

کفپوش‌های لمینت

کفپوش‌های لمینت یکی از گزینه‌های پرطرفدار در دنیای کفشپوش‌ها هستند. این نوع کفپوش‌ها از چندین لایه چوب فشرده شده ساخته می‌شوند و به دلیل قیمت پایین‌تری که دارند بیشتر مورد توجه قرار‌ گرفته‌اند.

انواع کفپوش چوبی
انواع کفپوش چوبی

مزایای چوب ترمو

  • فرآیند عملیات حرارتی مقاومت چوب را در برابر تخریب بیولوژیکی افزایش می‌دهد که باعث می‌شود. این نوع چوب در برابر پوسیدگی، قارچ‌ها و حشرات حساس است و حتی برای استفاده در فضای باز  گزینه‌ای مناسبی خواهد بود.

  • با کاهش رطوبت چوب و تغییر ساختار سلولی آن، چوب دچار تاب خوردگی، پیچ خوردگی یا متورم شدن نمی‌شود. به همین دلیل از چوب ترمو برای روکش در صنعت مبلمان و حتی در صنعت کشتی‌سازی و قایق‌سازی استفاده می‌شود.

  • چوب حرارت دیده یک جایگزین برای چوب‌های سخت گرمسیری است که اغلب از جنگل‌های بارانی برداشت می‌شوند. 

  • برخلاف چوب‌های دیگر که برای افزایش دوام به مواد شیمیایی متکی هستند، چوب ترمو با حرارت از طریق روش‌های طبیعی خواص خود را حفظ می‌کند. این امر باعث می‌شود که ترمووود با طبیعت سازگار شده و برای سلامت انسان مفید باشد.

  • عملیات حرارتی زیبایی طبیعی چوب را افزایش می‌دهد، از این رو چوب ترمو در صنعت معماری مورد توجه قرار گرفته است. رنگ غنی این چوب و دوام آن باعث شده معماران و طراحان دکوراسیون داخلی از این چوب در نما و دیزاین داخلی منازل استفاده کنند.

موارد مصرف چوب ترمو

چوب ترمو را می‌توان در فضاهای مختلفی استفاده کرد، از جمله:

  • پوشش خارجی: چوب ترمو به دلیل داشتن مقاومت بالایی که در برابر عوامل جوی و پوسیدگی دارد، آن را برای نمای ساختمان به گزینه‌ای ایده آل تبدیل می‌کند.

  • استفاده در صنعت قایق‌سازی: دوام و پایداری این نوع چوب به دلیل فرآیند حرارتی افزایش یافته که استفاده از آن را در صنعت قایق سازی ممکن می‌کند..

  • کاربردهای داخلی: زیبایی و غنای رنگی چوب ترکو، آن را برای کفپوش، پانل و مبلمان مناسب می‌کند.

  • سازه‌های باغ: از چوب ترمو می‌توان در ساخت آلاچیق، نرده‌ها و مبلمان باغ استفاده کرد.

یادداشت پایانی

چوب ترمو به نسبت دیگر چوب‌های موجود گزینه بهتری برای استفاده در طراحی داخلی و خارجی ساختمان است. عملیات حرارتی که روی این چوب اعمال می‌شود باعث می‌شود که دوام و پایداری بالایی در برابر تغییرات جوی داشته باشد. به همین دلیل از این چوب می‌توان حتی در نمای خارجی نیز استفاده کرد.