ترمو چوب
چوب ترمو، که به آن چوب گرم شده نیز گفته می شود، ماده ای زیبا و پایدار از الوار است که با استفاده از عملیات حرارتی بدون مواد شیمیایی تولید می شود. افراد همیشه به دنبال راه کارهایی بودند که مقاومت چوب را در مقابل بسیاری از عوامل جوی در محیط های بیرونی افزایش دهند و در این راستای افزایش مقاومت چوب، تحقیقات بسیار گسترده در کشور های مختلف در این زمینه آغاز شد. بلاخره کشور فنلاند توانست با استفاده از روش های مهندسی و فراوری مناسب پس از سال ها تحقیقات و آزمایش، عمر و دوام چوب ها را افزایش دهد. نتایج این تحقیقات و آزمایش های کشور فنلاند در نهایت منجر به تولید چوب ترمو شد.
ترمو چوب چگونه تولید میشود؟
چوب ترمووود با عملیات حرارتی به وجود میآید و برای تولید آن از چوبی به نام چوب نرم اسکاندیناوی استفاده میشود. این چوب در دماهای ۱۸۰ تا ۲۳۰ درجه در کوره های مخصوص تا 96 ساعت حرارت میبیند. از بخار به عنوان گاز محافظ برایش استفاده می شود و به جلوگیری از شکافتن چوب و آسیب رسیدن به آن کمک می کند.
ترمو سازگار با محیط زیست
چوب نرم مورد استفاده برای تولید ترمو از جنگل های کاملاً مدیریت شده و دارای گواهینامه PEFC سرچشمه می گیرد. از آنجا که هیچ ماده شیمیایی یا مواد خارجی در طول تولید آن وجود ندارد، در نتیجه ترمو ماده ای سازگار با محیط زیست است. این چوب فقط با استفاده از روش های طبیعی تولید می شود.
مشخصات و کیفیت ترموچوب
گرمای شدیدی که چوب در طول تولید در معرض آن قرار دارد در عمق هسته خشک می شود و باعث می شود تمام رطوبت و رزین از الوار پاک شود. ترمو به اندازه چوب های تصفیه نشده به شدت در برابر تغییرات رطوبت واکنش نشان نمی دهد. در این نوع چوب خطر تورم، ترک خوردگی و جمع شدگی کاهش می یابد. چوب حتی در دمای بالا شیره یا رزین ترشح نمی کند.
انواع ترمو از لحاظ گونه چوب
چوب نرم (soft wood)
اگر بخواهیم از نظر گونه چوب های ترموود را بررسی کنیم باید بگوییم که از نظر گونه نیز این چوب ها متفاوت هستند. مثلا یک نمونه از آن چوب نرم است که ضعیف می باشند. چوب های نرم از درختان سوزنی برگ همچون سرو، صنوبر و کاج حاصل می شود. نرم چوب ها نسبت به سخت چوب ها کمی ضعیف تر و شکننده تر هستند و دانستیه یا چگالی کمتری نسبت به چوب های سخت دارند و به دلیل سبکی و قیمت ارزان در صورت گذراندن فرآیند ترموود قابل استفاده در نمای ساختمان می باشند. با آن که این چوب ها در نمای ساختمان قابل استفاده هستند اما اگر درست تقویت نشوند ممکن است دچار مشکلاتی گردند.
سخت چوب (hard wood)
گروه دیگری که نوع چوب وجود دارد چوب سخت است. در واقع نوع نرم آن شکننده است اما نوع سخت آن مقاوم تر هستند. سخت چوب ها از درختان پهن برگ بوجود می آیند که از پرطرفدارترین آنها در دنیای صنعت می توان به چوب ون اشاره نمود و بقیه چوب ها با استفاده از چوب درختانی نظیر گردو، صنوبر، بلوط، افرا، ماهون، گیلاس، راش و ترمووود گونه زبان گنجشک تولید می شوند.
اگر تمایل به اجرای نمای ساختمان چوبی با طرح های ویژه دارید استفاده از سخت چوب ها برترین گزینه است. این مدل برای استفاده در نمای ساختمان بسیار مناسب است و باعث می شود تا دوام بیشتری نسبت به مدل نرم خود داشته باشند.
کاربرد چوب ترمو
ترموود چوبی برای کاربرد های مختلفی ایده آل است، که این روزها طرفداران زیادی را به خود جلب می کند و مورد استقبال طراحان معمار قرار گرفته است. در نمای ساختمان، کف و پوشش دیوار، از چوب ترموود استفاده می گردد. از دیگر کاربرد های این چوب می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- ساخت سایبان
- آلاچیق، پرگولا خانه های چوبی با چوب ترمو
- انواع کفپوش چوب
- نمای چوبی ساختمان با ترمو
- تولید درب و پنجره
- اجرا و ساخت پله
- تولید قرنیز
- مورد استفاده در دکوراسیون داخلی
- ساخت سونا و استخر
انواع ترمو از لحاظ روش تولید
اولین و متداولترین تقسیم بندی برای این چوب، روش تولید آن میباشد. در این روش تقسیمبندی، ترمود را به دو رده یا کلاس (Class) تقسیمبندی میکنند. در بحث ردهبندی استاندارد برای فرآوری ترمو دو نوع ردهبندی وجود دارد که عبارتند از: ترمو-اس (S) و ترمو-دی (D) که در بخش زیر تفاوت آنها با یکدیگر شرح داده شده است.
نوع اول: ترمو-اس (Thermo-S)
Sمخفف کلمه Stability، به معنای ثبات و یا پایداری میباشد. با این مفهوم که در پروسه و یا فرآیند ترمود، ثبات ابعاد به عنوان مهمترین و کلیدیترین خاصیت این محصول درکاربرد های نهایی آن مطرح است. در این روش، چوب تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرما دیده و مقاومت آن بالا میرود. و با توجه به ثباتی که دارد برای محیط های داخلی از آن استفاده میشود.
نوع دوم: ترمو-دی (Thermo-D)
D در حقیقت مخفف کلمه Durability به معنای دوام است. یعنی دوام به معنای واقعی کلمه کلیدی ترین و مهم ترین خاصیت این نوع چوب است. در این روش تولید چوب تا دمای ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرما دیده، و استحکام آن در برابر کلیه عوامل جوی بالا می رود. این چوب برای استفاده در محیط های خارجی و محوطه های باز بسیار مناسب میباشد.
مزیتهای ترمو چوب
- دارای مقاومت بالا
- رطوبت کم
- عایق بینظیر صدا
- نصب سریع و تمیز
- وزن کم و سبک
- زیبایی ظاهری
- سازگار با اقلیم های آب و هوایی مختلف
- مقاوم در برابر پوسیدگی و خوردگی
- مقاوم در برابر حمله ی قارچ ها و حشرات چوبخوار
- داشتن مقاومت در برابر نور خورشید و حرارت
- مقاوم در برابر خورنده های شیمیایی بازی و اسیدی
- داشتن مقاومت در برابر ضربه و فشار
رنگ مخصوص ترمو چوب
رنگ های ترمووود مخصوص این چوب پوشش دهنده بسیار قوی در برابر اشعه uv خورشید دارد. این رنگ بر پایه آب و روغن تولید میشود و تاثیر زیادی برای پیشگیری از پوسیدگی چوب دارد. چون این رنگ را میتوان در طیف رنگ های مختلفی تهیه کرد از این رو قابلیت سازگاری با تمامی طراحی ها را دارد.
مزایای رنگ این چوب
- افزایش مقاومت حرارتی چوب (تا۲۰۰ درجه سانتی گراد به صورت مستقیم)
- از نفوذ آب به داخل چوب جلوگیری میکند
- از رنگ پریدگی چوب جلوگیری میکند
- از نفوذ آلودگی و باکتری به داخل چوب جلوگیری میکند
انواع پیچهای این چوب
پیچ ها انواع مختلفی دارند که از نظر ظاهر و کاربرد با هم متفاوت هستند. بخش گسترده ای از پیچ ها شامل سر شش گوش، آلنی، سر مته ای، اتاقی، استوانه ای، سر خزینه، خروسکی، چوب، ام دی اف، سر چهار گوش و غیره میباشند. نوع دیگر پیچ، پیچ فلز است. این پیچ دارای رزوه های ریز با فواصل کوتاه است که از این پیچ برای ورق های فلزی، پلاستیک و فایبر گلاس استفاده میشود.
چرا چوب ترمو را انتخاب کنیم؟
ترمود، سبک تر از چوب های معمولی است. شما به راحتی و بدون نگرانی میتوانید آن را بشویید. این نوع چوب ها بیشتر از چوب های معمولی شرایط آب و هوایی را تحمل می کنند. در برابر خمیدگی یا به اصطلاح تاب برداشتن مقاوم هستند. در نتیجه انتخاب این چوب انتخاب بسیار مناسبی است. برای خرید محصولات باکیفیت ترمو میتوانید از طریق شماره زیر با ما در تماس باشید.
No comment