چوب‌ خشک‌ کنی

چوب‌ خشک‌ کنی

چوب‌ خشک‌ کنی چیست؟

به عملیاتی که طی آن رطوبت داخل چوب از بین می رود، چوب خشک کنی گفته می شود. در زمینه ساخت و ساز، چوب خشک شده خیلی بهتر از چوب مرطوب عمل می کند. چوب خشک شده نسبت به چوب های سبز و مرطوب، از وزن کمتری برخوردار می باشد؛ جدا از وزن آن، چوب خشک از استحکام و مقاومت بیشتری نیز برخوردار بوده و در نتیجه نسبت به چوب های سبز، کمتر تاب بر می دارند؛ همچنین چوب خشک در برابر قارچ ها و کپک ها، از دوام بیشتر نسبت به چوب سبز برخوردار می باشد.

مدت زمان فرآیند چوب خشک کنی، به نوع چوب و همچنین رطوبت نسبی ای که فرآیند خشک کردن چوب در آن انجام می شود، بستگی دارد. از روش های مختلفی می توان یک چوب را خشک کرد، ولی در نهایت، هدف از اجرای این فرآیند، جدا از حذف کردن رطوبت، بدست آوردن یک چوب سالم و بدون صدمه می باشد.

شرکت پارس چوب، از بهترین کوره های چوب خشک کنی برخوردار بوده و فرآیند خشک کردن و مراحل تولید چوب را طبق اصول و با بالاترین استاندارد های سطحی کیفی انجام می دهد.

خشک کردن چوب

چوب یک ماده اولیه زیبا و مقاوم می باشد که می تواند در انواع ساخت و سازها (نمای چوبی ساختمان و یا ساخت مبلمان)، مورد استفاده قرار گیرد؛ چوب باید به خوبی خشک شود تا بتواند در سازه مد نظر، مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه با ما همراه شوید تا با فرآیند چوب خشک کنی با سطح کیفی بالا، آشنا می شوید:

>> انتقال سریع چوب ها از محیط آلوده جنگل به کارخانه

>> قرار دادن چوب در حوضچه ها و یا رودخانه (10 تا 15 روز)

>> خارج کردن چوب ها از آب و قرار دادن آن ها در محیطی به دور از تابش مستقیم نور خورشید (7 تا 15 روز)

>> قرار دادن چوب های مد نظر در کوره های چوب خشک کنی استاندارد

پارس چوب، ارائه دهنده خدمات تخصصی چوب با بالا ترین کیفیت می باشد؛ و محصولاتی درجه یک را در اختیار شما قرار می دهد. مرحله خشک کردن چوب ها، تماماً در کوره های استاندارد انجام شده؛ و در نتیجه چوب جدا از خشک شدن، ضد عفونی (لارو و تخم حشرات، سوسک های چوبخوار، کپک و قارچ درون چوب از بین می رود) نیز می شود.

اصلاً کوره چوب خشک کنی چیست؟

به محفظه ای که در آن دما، جریان هوا و رطوبت نسبی، قابل کنترل است و چوب را خشک می کند، کوره چوب خشک کنی گفته می شود. کوره های استاندارد و با کیفیت، جدا از خشک کردن چوب، عملیات ضد عفونی چوب را نیز انجام می دهند.

چوب‌ خشک‌ کنی

چرا چوب باید قبل از استفاده خشک شود؟

پس از قطع درختان چوب باید مراحل خشک کردن را طی کند تا قابل استفاده شود؛ در صورت استفاده از چوبی خشک نشده یا به اصطلاح چوب سبز، صدمات بسیاری در انتظار ما خواهد بود. چوب سبز، آب زیادی را در خود دارد و اگر ما از این چوب در سازه‌های خود استفاده کنیم، چوب سبز طی گذر زمان خود به خود به چوبی خشک و کوچک تبدیل می‌شود و این تغییر اندازه باعث خراب شدن سازه ما می‌شود.

از چوب سبز و خیس نمی‌توان برای هیچ کاری حتی آتش زدن نیز استفاده کرد. تنها چوب خشک است که می‌توان از آن در سازه‌ها استفاده کرد؛ البته خود مراحل خشک کردن چوب، کاری بسیار پیچیده و تخصصی می‌باشد؛ تنها افراد متخصص هستند که می‌توانند بدون آسیب رساندن به چوب آن را خشک کنند.

روش‌های خشک‌ کردن چوب

دو روش اصلی برای خشک کردن چوب، وجود دارد:

خشک کردن به طور طبیعی: در این روش، چوب با کمک جریار هوا خشک می شود.

خشک کردن به طور مصنوعی: در این روش، چوب ها با استفاده از کوره ها و وسایل مشابه، فرآیند چوب خشک کنی را طی می کنند.

برای خشک شدن چوب ها، باید در هر دو روش به جداسازی و چیدمان الوارها توجه کرد تا شرایط گردش کامل هوا در بین آن ها، فراهم باشد.

چوب‌ خشک‌ کنی
چوب‌ خشک‌ کنی

انواع کوره های چوب خشک کنی

مطابق با شرایطی همچون دمای حداکثری، تکنیک اجرایی، روش تامین سیستم حرارتی و …، کوره ها را رده بندی می کنند. کوره های چوب خشک کنی، شامل انواع مختلفی می باشند: 

سطح دمای کوره

هر کوره بسته به نوع و کیفیت آن، می تواند دارای حداکثر دمای متفاوتی می باشد که به شرح زیر می باشد. شرکت پارس چوب، از باکیفیت ترین کوره هایی که توانایی رسیدن به نهایت سطح دما را دارند، برخوردار می باشد.

انواع سیستم حرارتی

حرارتی که در کوره ها به چوب داده می شود، به دو صورت انجام می شود:

حرارت دهی مستقیم

کوره هایی که از سیستم حرارت دهی مستقیم استفاده می کنند از سیستم های مبدل حرارتی برخوردار نیستند و در اثر سوختن نفت، گاز، خاک اره و یا سایر سوخت ها مشابه، هوای گرمی را تولید و آن هوا مستقیماً به داخل کوره راه پیدا می کند و از بین الوار عبور می کند.

حرارت دهی غیر مستقیم

در روش های غیر مستقیم، از مبدل های حرارتی استفاده می شود؛ نوعی ماده در درون این مبدل ها در جریان می باشد که مبدل با آن، عمل تولید گرما را انجام می دهد.

چطور بفهمیم که چوب خشک شده است؟

سختی چوب: چوبی که مراحل چوب خشک کنی را طی کرده باشد، دارای سختی، استحکام و فشردگی بیشتری می باشد.

اشتعال پذیری: چوب سبز و مربوط به سختی آتش گرفته و دود بسیار زیادی تولید می کند؛ ولی چوب خشک شده به راحتی سوخته و بدون دود می باشد.

بوی چوب: در مقایسه با چوب خشک، چوب سبز از رایحه قوی تری برخوردار می باشد. زمانی که چوب خشک می شود، بوی ملایم تری را پیدا می کند.

رنگ چوب: چوب خشک شده نسب به چوب سبز، از سطح براق کمتری بخوردار می باشد. جدا از رنگ خود چوب، می‌توان از انواع رنگ چوب، برای ایجاد یک نمای مناسب و زیبا در سازه‌ها، استفاده کرد.

صدا: ضربه زدن به چوب خیس، صدایی تو پر ایجاد می کند، ولی چوب خشک دارای صدایی تو خالی می باشد.

علائم چوب خشک شده

جهت تماس با ترمووود، مشاوره و یا خرید محصول با شماره های زیر تماس حاصل نمایید؛ کارشناسان ما در کم ترین زمان ممکن به درخواست شما رسیدگی خواهند کرد.